Szent Tamás Katolikus Általános Iskola
OM: 201390
Hírek
Lorem ipsum

​Színházlátogatás

„Hősökre, példaképekre ma is szüksége van a fiataloknak. A nagy tettek, nagy érzelmek ma is megmozgatják a fantáziájukat. Úgy érzem, fontos, hogy a mindennapokból kiszakadva, a gyorsan változó, bizonytalanságokkal teli, igazodási pontokat nem nyújtó világunkban tiszta történeteket is el tudjunk mesélni.

Gárdonyi regénye igazi nagy történet: szerelemről, hűségről (és árulásokról), bátorságról, hazaszeretetről, hősiességről, a felnőtté válásról... ”

 (Vidnyánszky Attila – rendező)

Iskolánk lelkes színházkedvelő diákjai az őszi szünetet is aktív pihenéssel töltötték: a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkcióját, az Egri csillagok című két felvonásos darabot tekintették meg Budapesten a nemzet színházában.

Szervezőként az volt a célom (csakúgy, mint a darab írójának, Zalán Tibornak), hogy aki már elolvasta a regényt, új nézőpontból ismerje meg a történetet, a szereplőket, aki pedig még nem, az kedvet kapjon az elolvasásához.

A tanulók visszajelzéséből egyértelműen kiderült, hogy rendkívül jól érezték magukat, nagyon várják már a következő darabot.

Vojnics-Rogics Antalné (int.vez.-h., szervező)

Iskolai beíratkozás a 2019/2020-as tanévre

ELSŐ NAPOK - 2018/2019-es tanév 

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

2018. 09. 02-án (vasárnap) 17 órakor lesz a tanévnyitó szentmise (Veni Sancte) a Szent Joachim templomban. Gyülekező az iskolában: 16.30-kor, iskolai egyenruhában (fehér felső, sötét alj, iskolai nyakkendő).

2018. 09. 03-án és 04-én a tanulók 11.40-ig lesznek az iskolában. A szülő írásbeli kérelmére a gyermekeket megebédeltetjük,
a felügyeletükről gondoskodunk.

Kérjük a tisztelt szülőket, hogy gyermekük ebédigényét jelezzék a GAMESZ irodájában.

Iskolavezetés

ISKOLAI BEÍRATKOZÁS

nyelvÉSZ - Nemzetközi anyanyelvi tanulmányi verseny 

2017. március 17-én három diákunk képviselte iskolánkat a nyelvÉSZ - Nemzetközi anyanyelvi tanulmányi verseny megyei fordulóján, ahová megyénként 30 tanuló juthat be az iskolai forduló alapján. Ez a verseny igen összetett, több készséget is próbára tesz, hiszen a nyelvi logikára,a nyelvtani tudásra, a szókincsre és a helyesírásra egyaránt épít.

Versenyzőink:

Kovács Ádám( 5.b) felkészítő pedagógus: Racsmánné Uzonyi Valéria

Kovács Nóra( 5.b)  felkészítő pedagógus: Racsmánné Uzonyi Valéria

Kovács Rebeka( 6.b)  felkészítő pedagógus: Kollár Mária

 Laborgyakorlatok a Szilády Áron Református Gimnáziumban

A kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium a TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0025 pályázat kapcsán felkereste iskolánkat, és pályázati partnernek kért fel bennünket. A nyertes pályázati forrásból a gimnázium felépítette a korszerű, minden igényt kielégítő Földi János Természettudományi Laboratóriumot. Iskolánk felső tagozatos tanulói a projektévben, 2014/2015-ben, hat tanítási napon, hat-hat órában végezhettek kísérleteket az intézményben. Az utánkövetési időszakban (2015-2020), pedig öt nap áll rendelkezésünkre évente, hogy a laborgyakorlatokon részt vegyünk. A foglalkozások tematikáját iskolánk pedagógusai határozzák meg, a gyakorlatokat a gimnázium pedagógusai vezetik. A kísérletekhez írt munkafüzetek a pályázatban résztvevő pedagógusok saját fejlesztésű taneszközei.
Ezt a pályázat nyújtotta lehetőséget a tehetséggondozás egyik formájának tekintjük, és a felső tagozatos diákjaink közül azt a 20 főt válogatjuk ki minden alkalomra az évfolyamokból, akik a természettudományos tantárgyakból jó eredményeket érnek el.
Ebben a tanévben szeptember 27-én a hatodik, december 13-án az ötödik, február 28-án a hetedik osztályos tanulók legjobbjaival vettünk részt a laborgyakorlatokon. Május 16-án pedig – általános iskolai tanulmányaik során utoljára- a nyolcadik osztályosokkal látogatunk el a Szilády Gimnáziumba.
Köszönjük a gimnázium tanárainak a színvonalas, odaadó munkát, és a türelmet, iskolánk vezetésének, a természettudományi munkaközösségnek, és a szülőknek a támogatást, a kollégáknak pedig a „laboros” napokon a helyettesítést, és a megértést.
 Kovácsné Szűcs Nelli és Illésné Birkás Mária szaktanárok

Az 1956-os városi ünnepség

Iskolai megemlékezés 1956-ról

Szüreti bál

Papírgyűjtés - 2016.

Iskolánk 2016. októberében rendezte meg szokásos  papírgyűjtési akcióját. Tanulóink példamutató lendülettel kezdtek a gyűjtésbe, melyből nagyon szép eredmények születtek egyéni és osztály szinten is.  Az eredmények összesítése után kiderült, hogy túlszárnyaltuk a 2015-ös év papírmennyiségét. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, illetve gratulálunk az eredményhez!

Kerékpártúra Tataházára

Iskolai tanévnyitó

Iskolánk ünnepélyes tanévnyitója 2016. szeptember 1-jén volt.  Intézményünk új vezetője: Keresztes József.

Tanévnyitó szentmise

Iskolánk tanévnyitó szentmiséjére 2016. augusztus 28-án került sor a Szent Joachim Katolikus templomban. A szentmisét dr. Bábel Balázs érsek úr celebrálta.